Verdiep je kennis

Makkelijk orthomoleculaire geneeskunde toepassen bij je cliënten?

Dan is de Vitakin Plus Therapie opleiding echt iets voor jou!

Als therapeut heb je na deze opleiding een extra praktische inzetbare therapievorm erbij. En als aankomend therapeut staat je praktijk na de opleiding in de startblokken.

Vanuit mijn kennis en ervaring in alle lessen die ik gegeven heb, heb ik gezien dat heel veel (aankomende) therapeuten worstelen om een succesvolle praktijk neer te zetten. Ze missen vaak de juiste tools. En dat is de reden waarom ik een hele praktijkgerichte opleiding van één jaar heb gemaakt, vanuit orthomoleculaire kennis aangevuld met onder andere Auyrvedische typologie en kinesiologie!

Weten of de opleiding bij je past?

Schrijf je in, dan plan ik graag met jou een zoom-call van een half uur waarin we samen kijken of het klikt en of de opleiding ook echt iets voor je is.

Vitakin Plus therapeut

2024
  • Vrijdag 27 september | start Vitakin Opleiding | docent Nadja van de Kleut ( 8 beschikbaar )

Voor wie?

Ben je therapeut en ben je op zoek naar verdieping of verbreding van je kennis, dan is de Vitakin Plus Therapie opleiding echt iets voor jou!

We leiden je op tot Vitakin Plus therapeut door heel praktisch bezig te zijn met de stof. Alle onderdelen van de opleiding zijn dusdanig vormgegeven dat je stap voor stap de mogelijkheid krijgt om orthomoleculaire geneeskunde in je praktijk toe te passen en te integreren.

Door stress en drukte in ons leven, zijn goed opgeleide therapeuten een must, omdat die weten wat je nodig hebt aan voeding en suppletie om weer fitter, energieker of beter in je vel door het leven te gaan. En dat is precies wat je leert bij ons!

Je wordt begeleid om deze therapievorm succesvol in te zetten. Je bent al snel bezig met praktijkvraagstukken, cliënten en oefeningen om succesvol te testen met kinesiologie en suppletie- en voedingsadviezen te geven.

Innovatief

Op eigen momenten voorbereiden en leren vanuit de praktijk met directe integratie en persoonlijke begeleiding!

We werken met heldere video’s over de lesstof die je op eigen momenten kunt bekijken en er zijn veel contactmomenten in de vorm van Zoomsessies van 2-3 uur.

Het echte praktische stuk zit in de 5 praktijkdagen, gericht op het aanleren en uitvoeren van spiertesten waardoor je heel snel naar de oorzaken van de klachten van je cliënt kunt gaan en meteen je behandelplan helder krijgt. Je leert een goede orthomoleculaire anamnese af te nemen op basis waarvan je een behandelplan maakt en de juiste voeding en supplementen voorschrijft. We koppelen jouw eigen anamnese aan de orthomoleculaire anamnese en ik leer je hoe je in een sessie met je cliënt de juiste behandelvormen kiest voor jouw cliënt vanuit je eigen therapievak(ken).

Deze dagen zijn de ultieme vorm van integratie van de lesstof met de daadwerkelijke praktijk.

De groepsgrootte is maximaal 9 personen, zodat ik je ook persoonlijk kan coachen tijdens dat die dagen.

Programma

Op de praktijktrainingen ga je oefenen met de volgende onderwerpen en krijg je persoonlijke begeleiding bij:

  • het toepassen van kinesiologie
  • het uitvoeren van consulten
  • integratie van kennis en vaardigheden

We behandelen ook de volgende onderwerpen: systeembiologie en epigenetica, nutriënten, gezonde voeding en diëten, eigen praktijk/ondernemerschap, behandeling, darmgezondheid, hormoon- en zenuwstelsel, diagnostiek. Ayurvedische typologie, functie van mitochondriën, B-vitamines en methylatie, detoxificatie, oxidatieve stress, zuur-base evenwicht, bloedsuikerspiegel problemen, low grade ontsteking. Stress en burnout, vetzuurmetabolisme, fytotherapie., darm- en immuunproblemen, luchtwegklachten. Huid-, spier- en bewegingsproblemen en diverse ziektebeelden.

De opleiding is deels via zoom (lessen 9:00 tot 12:00), deels op locatie (praktijktraining 9:30 tot ongeveer 16:30 uur)

 

 

 

 

Les 1: vrijdag 27 september – Start

Les 2: vrijdag 11 oktober

Les 3: vrijdag 1 november

Praktijktraining 1: vrijdag 8 november

Les 4: vrijdag 13 december

Les 5: vrijdag 10 januari 2025

Les 6: vrijdag 24 januari 2025

Praktijktraining 2: donderdag 13 februari 2025

Praktijktraining 3: vrijdag 14 februari 2025

Les 7: vrijdag 7 maart 2025

Les 8: vrijdag 11 april 2025

Les 9: vrijdag 9 mei 2025

Praktijktraining 4: donderdag 5 juni

Praktijktraining 5: vrijdag 6 juni

Informatie

Bekijk en tref hieronder alle informatie rondom de opleiding Vitakin Plus Therapeut van Connext College.

Je kunt meedoen als je de opleiding Medische basiskennis hebt of er mee bezig bent. Je hoeft niet persé al een therapeut te zijn.

In de opleiding krijg je heel veel tools om je praktijk meteen te starten.

De online meetings zijn op een ochtend van 9.00 tot maximaal 12.00 uur. De Praktijktrainingen zijn op de leslocatie van Connext College in Urmond van 10 tot ongeveer 16.30 uur.

Connext College is gevestigd het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond. Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de praktijktrainingen voorzien de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals koffie, thee en een heerlijke verse lunch .

Je kunt ook overnachten in de buurt, zodat je beide praktijkdagen heerlijk ontspannen kunt volgen.

De hele lesstof is verdeeld in blokken die één of twee onderwerpen behandelen. De opleiding is modulair opgezet. Je start met de Basismodule, zodat je ook meteen aan de slag kunt met proefcliënten. Elke module bouwt weer voort op de voorgaande module.

Een blok bestaat uit een of meerdere video’s en de bijbehorende powerpoints. Deze bekijk je in een online leeromgeving in je eigen tijd. Na meerdere blokken volgt een Zoom-meeting om de bekeken video’s te bespreken en de samenhang te leren.

Aan het einde van een module volgt dan vaak één of twee Praktijktrainingen om alle geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en te integreren.

De opleiding is vooral gericht op veel oefenen. Elke module heb je proefcliënten nodig voor consulten en/of de praktijkopdrachten. Zo breng je meteen het geleerde in de praktijk! Alleen in module 3 zit ook een korte kennistoets. En module 4 heeft een open boek casustoets waarbij je laat zien dat je een behandelplan kan maken.

De opleiding duurt ongeveer 9-10 maanden.

Qua studiebelasting kun je rekenen op ongeveer 10 tot 20 uur per week aan het bestuderen van de stof en het maken van praktijkgerichte opdrachten, zodat je de lesstof meteen integreert. Dit is wel afhankelijk van je opleidingsniveau.

Voor de opleiding betaal je € 2.750,00 vrijgesteld van btw.

Je krijgt van ons een complete ordner met lesmateriaal, waaronder de geprinte powerpoints die in de video’s en lessen worden gebruikt.

Daarnaast zijn er nog boeken die je dient aan te schaffen (ongeveer tussen € 150,= en € 175,=).

“De opleiding Vitakin Plus Therapeut ervaar ik als een zeer complete en volwaardige studie. Mijn praktijk staat als een huis en cliënten weten mij te vinden voor hulp en advies. “

A. ter Bosch • Breda

“Ik leer mijn kennis te verbreden, waardoor mijn praktijk succesvol groeit. Mocht je overwegen een studie tot Vitakin Plus Therapeut te volgen, dan kan ik je deze opleiding bij Nadja van harte aanbevelen!”

H.J. Meijer • Maastricht