PSBK Connext College

Opleiding Psychosociale Basiskennis

Waarom kiezen voor ’n CPION-erkende Psychosociale Basiskennis opleiding bij Connext College?

Wat ons uniek maakt, is de samenhang die we bieden tussen de lesstof en de lessen.

Het menselijk lichaam is super interessant en ook heel ingenieus gebouwd. Alle cellen werken met elkaar samen en zijn op elkaar afgestemd. Als er een ziekte is, dan is er iets aan de hand.

Binnen de opleiding leren we je hoe de menselijke geest werkt. We behandelen interessante onderwerpen uit de psychologie, zoals normaal en afwijkend gedrag, emoties, intelligentie, persoonlijkheid en geheugen.

Het vakgebied psychiatrie omvat de DSM-5. We maken je wegwijs door een aantal belangrijke stoornissen te bespreken om ze te kunnen herkennen in de praktijk. Een voorbeeld hiervan is dat je leert welke kenmerken autisme spectrumstoornissen hebben of wanneer er gesproken wordt van persoonlijkheidstoornissen.

Ook leer je alarmsymptomen te herkennen, zodat je tijdig kunt gaan doorverwijzen naar de regulier zorg. En we kijken naar therapeutische en gespreksvaardigheden die nodig zijn als therapeut.

Opleiding Psychosociale Basiskennis

2024

Samenhang vanuit de praktijk.
In de lessen komen veel praktijkvoorbeelden en/of casussen aan bod. Je wordt geïnspireerd, kunt de lesstof integreren en de samenhang tussen lesonderdelen wordt helder.

De opleiding bestaat uit 3 modules. Binnen iedere module worden onderwerpen gegeven die goed samenhangen met elkaar.

Met onze opleiding Psychosociale Basiskennis sta je stevig in je schoenen als je je cliënten behandelt.

Informatie

Bekijk en tref hieronder alle informatie rondom de opleiding Psychosociale Basiskennis van Connext College.

De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil als (toekomstig) zorgprofessional of therapeut. Je hebt minimaal havo of mbo-niveau nodig om deel te mogen nemen.

Psychosociale Basiskennis wordt ervaren als een hele waardevolle aanvulling op je werk als (aankomend) therapeut. Je fundament voor je praktijk wordt hierdoor steviger en je therapiesucces kan hierdoor omhoog gaan!

Psychosociale Basiskennis is een onderdeel van je pakket om voor vergoeding bij zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

De opleiding wordt op locatie aangeboden worden. De lesdagen op locatie duren van 9.30 tot 16.30 uur.

Connext College is gevestigd het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond. Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de praktijktrainingen voorzien de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals koffie, thee en een heerlijke verse lunch.

De opleiding bestaat uit drie modules. Binnen iedere module worden onderwerpen gegeven die samenhangen met elkaar. Hierdoor wordt het makkelijker om lesonderdelen te verankeren.

In Module 1 is een basis overzicht van de werking van orgaanstelsels. Deze module duurt 2 dagen.

Module 2 behandelt allerlei deelonderwerpen uit de psychologie, zoals geheugen en leren, denken en intelligentie, emotie en motivatie, ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie, persoonlijkheid, ethiek, grenzen van vakgebied/eigen professionaliteit, communicatieve en therapeutische vaardigheden, wetten in de gezondheidzorg en de sociale kaart. De stof wordt behandeld in 5 dagen.

Modules 3 omvat de psychiatrie, allerlei stoornissen vanuit de DSM-5. Deze module duurt 5 dagen.

Elke module heeft een aantal voorbereidende opdrachten en wordt afgesloten met een kennistoets, zodat je spreiding krijgt van de lesstof.

De opleiding omvat 12 lesdagen en duurt ongeveer 9-10 maanden.

Qua studiebelasting kun je rekenen op ongeveer 10 uur per week afhankelijk van je vooropleiding. Sommige mensen hebben meer tijd nodig, anderen minder.

Voor de opleiding betaal je € 1.900,00 vrijgesteld van btw.

Daarnaast heb je nog diverse boeken nodig die je zelf dient aan te schaffen. De PowerPoint slides en het aanvullende lesmateriaal krijg je uitgeprint in een klapper.

Ik vond het een voorrecht om de Vitakin opleiding bij Nadja te doen. Zij inspireert op ’n fijne en nuchtere manier. Direct naar de kern. De basis voor gezondheid en welzijn zowel mentaal, emotioneel en fysiek. Een aanrader voor alle therapeuten.Blij dat ik deze opleiding gedaan heb. Het was ’n geweldige groep met een fijne en gezellige sfeer. Dank je wel voor alles en zeker tot de volgende bijscholingen

Conny