Nascholingen Psychosociale Basiskennis

Nieuwe data! Schrijf je snel in…

Alle nascholingen van Connext College zijn gemaakt volgens de PLATO-eindtermen en zijn geaccrediteerd voor zowel PsBK als MBK punten. Ze zijn te volgen voor iedereen die de MBK en/of PsBK opleiding gevolgd heeft en de praktijk licentie op orde wil houden.

Alle bijscholingen zijn geaccrediteerd door de organisaties CGO, GRO en KTNO en bij diverse beroepsverenigingen.

Check bij jouw beroepsverenigingen voor welke licentie je de scholing kunt inzetten.

Bewustzijnsveranderingen.

Docent: Bert Schmitz

Wat is bewustzijn? Waar zit het?

Wat gebeurt er als iemand in een psychose raakt? En is in trance zijn hetzelfde? Bert gaat uitgebreid in op het thema bewustzijn en veranderingen in bewustzijn. Hij bespreekt ook wat er in de hersenen wel en niet gebeurt. Een psychose geeft een psychiatrische stoornis aan, maar er zijn genoeg mensen die verward en/of wanen of hallucinaties kunnen hebben. Is dat dan ook een psychose?

Er zijn mensen die bewust (de grens van) hallucinaties oproepen, zoals bij rituelen die door diverse inheemse stammen gebruikt worden. Wat is het doel en de betekenis hiervan? Bert geeft vanuit zijn achtergrond voldoende vragen die het overdenken waard zijn!

Persoonlijkheid en stoornissen

Docent: Peter Paulissen.

Wat is persoonlijkheid? Hoe onderscheid je je van de ander? En hoe kunnen karaktertrekken meespelen in therapie? Deze nascholing gaat over de persoonlijkheid: de unieke en duurzame denk- en gedragspatronen van ieder mens, zoals jij, je cliënt, je broer, partner, enz.

Deze ‘eigen aard’ maakt ons als mens redelijk voorspelbaar in ons gedrag. Als er specifieke karaktertrekken of vaste gedragspatronen bij iemand in extremere mate voorkomen, dan kunnen dit verstoringen zijn in persoonlijkheid. Je kunt denken aan starre of rigide trekken of onaangepaste denk- en gedragspatronen. Dit kan leiden tot problematisch functioneren, zelfs zonder dat die persoon dit doorheeft.

Cliënten hoeven vaak geen diagnose te krijgen, maar hebben wel karaktertrekken die het functioneren in de therapie kunnen belemmeren.

Hoe kun je daar mee omgaan? Of is het wel nodig dat je als therapeut er iets mee moet?Persoonlijkheidsstoornissen kunnen op alle leeftijden voorkomen, maar er zijn bepaalde stoornissen die hun opmars maken op latere leeftijd.

Al met al ’n dag waarbij persoonlijkheid en stoornissen hierin vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd!

Nascholingen Psychosociale Basiskennis

2023Data
 • Zaterdag 9 december Chronische pijn docent Paul Lemmens ( 5 beschikbaar )
 • Dinsdag 12 & 14 december ONLINE 2 ochtenden Stress docent Nadja vd Kleut ( 6 beschikbaar )
 • Zaterdag 20 januari Bewustzijn(sveranderingen) docent Bert Schmitz ( 9 beschikbaar )
 • Vrijdag 26 januari Persoonlijkheid en stoornissen docent Peter Paulissen ( 11 beschikbaar )
 • Vrijdag 2 februari Darm(on)gezondheid? docent Paul ( 11 beschikbaar )
 • Donderdag 8 februari Bewustzijn(sveranderingen) docent Bert Schmitz ( 11 beschikbaar )
 • Zaterdag 24 februari Darm(on)gezondheid? docent Paul ( 9 beschikbaar )
 • Donderdag 29 februari Persoonlijkheid en stoornissen docent Peter Paulissen ( 12 beschikbaar )
 • Woensdag 6 en vrijdag 8 maart ochtend ONLINE Fibromyalgie en CVS docent Nadja van de Kleut ( 21 beschikbaar )
 • Woensdag 20 maart Persoonlijkheid en stoornissen docent Peter Paulissen ( 13 beschikbaar )
 • Zaterdag 23 maart Bewustzijn(sveranderingen) docent Bert Schmitz ( 13 beschikbaar )
 • Donderdag 28 maart Darm(on)gezondheid? docent Paul ( 11 beschikbaar )

Praktisch

De kosten bedragen € 125,00 voor 1 dag op locatie of de twee ochtenden (deel 1 en deel 2) online.

Je ontvangt het certificaat digitaal.

Bij de live nascholing ontvang je de geprinte reader op de lesdag. Bij de online nascholing krijg je de reader digitaal.

Wil je een geprinte reader? Dat kunnen we regelen voor je! Tijdelijk krijg je deze gratis thuisgestuurd als je een online scholing volgt. Stuur een mailtje naar support@connextcollege.nl en vermeld in het de mail: de naam van de scholing met je adresgegevens.

De scholingen  worden gegeven in het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond. Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48, aan de achterkant van het Van der Valk hotel. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de scholingen voorzien van de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals versgemalen koffie en thee en de mogelijkheid tot een heerlijke verse lunch.

Nadja is vol passie betrokken bij haar studenten. Ze zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en ze creëert een veilige omgeving. Ze luistert heel goed naar de student en ondersteunt het leerproces waar ze ziet dat dat nodig is.

Lesgroep 2022-'23