Medische Basiskennis

Orthomoleculaire opleiding

Opleiding Medische Basiskennis

Waarom kiezen voor een CPION-erkende medische basiskennis opleiding bij Connext College?

Wat ons uniek maakt, is de samenhang die we bieden tussen de lesstof en de lessen.

Het menselijk lichaam is super interessant en ook heel ingenieus gebouwd. Alle cellen werken met elkaar samen en zijn op elkaar afgestemd. Als er een ziekte is, dan is er iets aan de hand.

Binnen de opleiding leren we je hoe het lichaam werkt door de orgaanstelsels te bespreken in samenhang met elkaar. Zo leer je bijvoorbeeld hoe het hart werkt, hoe het voedsel verteerd wordt, hoe spieren werken en zenuwen hun informatie doorgeven.

Het vakgebied pathologie, ziekteleer, is zeer uitgebreid. We maken je wegwijs door de belangrijkste aandoeningen te bespreken om ze te kunnen herkennen in de praktijk. Ook leer je alarmsymptomen te herkennen, zodat je tijdig kunt gaan doorverwijzen naar de regulier zorg. En we kijken naar therapeutische en gespreksvaardigheden die nodig zijn als therapeut.

Samenhang vanuit de praktijk

Om de samenhang tussen de lesonderdelen helderder te maken, gebruiken we andere vragen die je gaat maken als voorbereiding op de les. In iedere les komen ook veel praktijkvoorbeelden en/of casussen aan bod. Zo wordt je geïnspireerd en kun je de lesstof integreren. Docenten maken regelmatig gebruik van online materiaal de lesstof nog meer te verduidelijken. We brengen de lesstof naar de praktijk!

Ieder onderwerp heeft een helder uitgewerkte powerpoint, zodat je altijd de rode lijn kunt vasthouden.

Lesprogramma

De opleiding bestaat uit drie modules. Binnen iedere module worden onderwerpen gegeven die samenhangen met elkaar. Hierdoor wordt het makkelijker om lesonderdelen te verankeren.

In Module 1 komen alle vitale stelsels aan bod inclusief de pathologie; ademhaling, circulatie, urinewegen, immuunsysteem en vertering. Deze module duurt 6 dagen.

Module 2 behandelt alle regulerende stelsels inclusief pathologie: zenuwstelsel, zintuigen, beweging, hormonen en voortplanting. De stof wordt behandeld in 4 dagen.

Modules 3 omvat de psychosociale basiskennis, waar onder psychiatrie en een stukje psychologie. Deze module duurt 2 dagen.

Iedere module wordt afgesloten met een kennistoets, zodat je spreiding krijgt van de lesstof.

Onze medische basiskennis opleiding op HBO-niveau is CPION-erkend! CPION is door de zorgverzekeraars aangewezen om opleidingen te toetsen op de PLATO-eindtermen en ze hebben allebei een abituriëntenregister.

Praktisch

De opleiding wordt gegeven in 12 lesdagen, die zowel online als op locatie gevolgd kunnen worden. voor de opleiding betaal je € 1900,= vrijgesteld van btw. Je hebt ook nog diverse boeken nodig (ongeveer € 200,=). De powerpoints krijg je geprint in een ordner.

Qua studiebelasting kun je rekenen op ongeveer 10 uur per week afhankelijk van je vooropleiding. Sommige mensen hebben meer tijd nodig, anderen minder.

Locatie

De eerstvolgende opleiding kun je online volgen en elke dag start om 9.30 uur en de dag duurt tot maximaal 17.30 uur. Het laatste uur is een vragenuur.

Module 1
Dag 1 10 maart 2023
Dag 2 31 maart
Dag 3 14 april
Dag 4 12 mei
Dag 5 2 juni
Dag 6 23 juni

 

Online toets module 1 7 juli

 

Module 2  
Dag 7 1 september
Dag 8 22 september
Dag 9 6 oktober
Dag 10 20 oktober

 

Module 3  
Dag 11 17 november
Dag 12 8 december

 

Online toets module 2 en 3 22 december

Voor wie?

De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil als (toekomstig) zorgprofessional of therapeut. Je hebt minimaal havo of mbo-niveau nodig om deel te mogen nemen.

Medische basiskennis wordt ervaren als een hele waardevolle aanvulling op je werk als (aankomend) therapeut. Je fundament voor je praktijk wordt hierdoor steviger en je therapiesucces kan hierdoor omhoog gaan!

Medische basiskennis is een onderdeel van je pakket om voor vergoeding bij zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Schrijf je direct in!