Medische Basiskennis

Orthomoleculaire opleiding

Medische Basiskennis nascholingen

Geaccrediteerd door KTNO

Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom

Docent
Nadja van de Kleut

 

Veel mensen hebben chronische klachten die door de huisarts moeilijk te verklaren zijn. Soms geeft de arts een diagnose, maar regelmatig zijn er mensen in onze praktijk die geen diagnose hebben. Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom zijn twee aandoeningen/syndromen die veel klachten en beperking geven. In deze nascholing gaan we in op de oorzaken, de samenhang met verschillende orgaansystemen en de mogelijkheden waarop we de aandoeningen kunnen bekijken. Want door als therapeut breed te kijken, kun je bij deze mensen vaak klachtenvermindering krijgen.

 

Data en locatie 2022:

  • 19 december deel 1 en 21 december deel 2 van 9.30 tot 12.30 uur online

 

Nieuwe data 2023:

  • 18 april deel 1 en 20 april deel 2 van 9.30 tot 12.30 uur online

Effect van chronische stress op je lijf

Docent
Nadja van de Kleut

 

Veel mensen hebben tegenwoordig stress in meer of mindere mate. Iedereen weet ook dat je liever niet te veel stress moet hebben. Er zijn tegenwoordig veel factoren die aanleiding geven tot een stress reactie, zoals drukke baan, mantelzorger zijn, (jonge) kinderen, enz. Wat gebeurt er nu eigenlijk bij stress in je lichaam? Wat ziet de fysiologische reactie van het lichaam er uit? En wat is de betekenis hiervan? We gaan ook kijken naar de reacties van het lichaam op chronische stressprikkels. Welke orgaansystemen kunnen dan ontregeld raken? In de praktijk hebben veel cliënten last van stress en we gaan kijken naar de klachten die dan erbij horen. Ook geven we je praktische tips, zodat je daar ook iets mee kan in de praktijk.

 

Data 2023:

  • 20 maart deel 1 en 22 maart deel 2 van 9.30 tot 12.30 uur online

Vrouwenklachten

Docent
Nadja van de Kleut

 

Waarom hebben zoveel vrouwen last van hormonen?

Vraag een willekeurige vrouw naar haar menstruatie en in veel gevallen krijg je te horen dat ze er veel last van hebben, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar klachten als pijnlijke menstruaties, pijnlijke gespannen borsten, humeurigheid of zelfs heftige stemmingswisselingen. Vaak is een hormoondisbalans hier de oorzaak van. Deze disbalans heeft verstrekkende gevolgen, wat te merken is aan de klachten die je in je praktijk tegenkomt.

In deze bijscholing worden diverse ziektebeelden zoals PCOS, PMS en endometriose besproken in relatie tot hormoondisbalans. Maar ook factoren die een hormoondisbalans kunnen veroorzaken. En we gaan natuurlijk tips geven hoe je hier in de praktijk mee kunt omgaan en wat je ermee kunt richting je cliënt.

 

Data 2023:

  • 22 mei deel 1 en 24 mei deel 2 van 9.30 tot 12.30 uur online

(Chronische) pijn

Docent
Drs. Paul Lemmens

 

Op deze dag staat Paul stil bij de veel voorkomende klacht pijn. Hij gaat in op hoe pijn kan ontstaan. En hij maakt je wegwijs in de vele soorten pijn die met diverse ziektebeelden gekoppeld zijn. Er zijn meerdere therapiemogelijkheden om pijn te behandelen. Hij zal hier uitgebreider op in gaan op deze dag. Hij benadert de behandeling van pijn vanuit verschillende invalshoeken. En zeker een belangrijke vraag is hoe jij als therapeut om kunt gaan met cliënten met chronische pijn. Al met al een waardevolle dag om meer te weten te komen over pijn!

.
Data en locatie 2023:.

  • Vrijdag 10 februari 2023 van 10 tot 16.30 uur op de leslocatie in Urmond
  • Donderdag 2 maart 2023 van 10 tot 16.30 uur op de leslocatie in Urmond
  • Zaterdag 1 april 2023 van 10 tot 16.30 uur op de leslocatie in Urmond

Praktisch

De kosten bedragen € 125,00 voor 1 dag inclusief digitale syllabus en certificaat.

Wil je een geprinte syllabus? Dat kunnen we regelen voor je! Tijdelijk krijg je deze gratis thuisgestuurd als je een online training volgt. Bij de live nascholing ontvang je de geprinte syllabus gratis op die dag. Geef dit aan in het opmerkingenveld bij je inschrijving als je hier gebruik van wil maken.

Alle bijscholingen zijn geaccrediteerd door de organisaties CGO, GRO en KTNO en de beroepsverenigingen BATC, MBOG, NVST, NWP, VBAG, VIV, CAT, Shiatsu vereniging, NVKH, FAGT, VNRT en LVNT.

Schrijf je direct in!