Medische nascholingen

Orthomoleculaire opleiding

Medische nascholingen

We bieden regelmatig allerlei dagen aan. Deze dagen worden in samenwerking met Total Health georganiseerd:

Geaccrediteerd door KTNO

Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom

Veel mensen hebben chronische klachten die door de huisarts moeilijk te verklaren zijn. Soms geeft de arts een diagnose, maar regelmatig zijn er mensen in onze praktijk die geen diagnose hebben. Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom zijn twee aandoeningen/syndromen die veel klachten en beperking geven. In deze nascholing gaan we in op de oorzaken, de samenhang met verschillende orgaansystemen en de mogelijkheden waarop we de aandoeningen kunnen bekijken. Want door als therapeut breed te kijken, kun je bij deze mensen vaak klachtenvermindering krijgen.

Data en locatie “Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom”

 • 20 december 2021 van 10 tot 13 uur online
 • 22 december 2021 van 10 tot 13 uur online
 • 9 mei 2022 van 10 tot 13 uur online
 • 11 mei 2022 van 10 tot 13 uur online

 

Effect van chronische stress op je lijf

Veel mensen hebben tegenwoordig stress in meer of mindere mate. Iedereen weet ook dat je liever niet te veel stress moet hebben. Er zijn tegenwoordig veel factoren die aanleiding geven tot een stress reactie, zoals drukke baan, mantelzorger zijn, (jonge) kinderen, enz. Wat gebeurt er nu eigenlijk bij stress in je lichaam? Wat ziet de fysiologische reactie van het lichaam er uit? En wat is de betekenis hiervan? We gaan ook kijken naar de reacties van het lichaam op chronische stressprikkels. Welke orgaansystemen kunnen dan ontregeld raken? In de praktijk hebben veel cliënten last van stress en we gaan kijken naar de klachten die dan erbij horen. Ook geven we je praktische tips, zodat je daar ook iets mee kan in de praktijk.
.
Data en locatie “Effect van chronische stress”:

 • 21 februari 2022 van 10 tot 13 uur online
 • 23 februari 2022  van 10 tot 13 uur online

.
Vrouwenklachten

Waarom hebben zoveel vrouwen last van hormonen?
.
Vraag een willekeurige vrouw naar haar menstruatie en in veel gevallen krijg je te horen dat ze er veel last van hebben, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar klachten als pijnlijke menstruaties, pijnlijke gespannen borsten, humeurigheid of zelfs heftige stemmingswisselingen. Vaak is een hormoondisbalans hier de oorzaak van. Deze disbalans heeft verstrekkende gevolgen, wat te merken is aan de klachten die je in je praktijk tegenkomt.
.
In deze bijscholing worden diverse ziektebeelden zoals PCOS, PMS en endometriose besproken in relatie tot hormoondisbalans. Maar ook factoren die een hormoondisbalans kunnen veroorzaken. En we gaan natuurlijk tips geven hoe je hier in de praktijk mee kunt omgaan en wat je ermee kunt richting je cliënt.
.
Data en locatie “Vrouwenklachten”:

 • 29 maart 2022 van 10 tot 13 uur online
 • 31 maart 2022  van 10 tot 13 uur online

Praktisch

De kosten bedragen € 120,00 voor 1 dag inclusief syllabus en certificaat.

De bijscholing is geaccrediteerd door de BATC, CAT, CGO, FAGT, KTNO, LVNT, MBOG, NVKH, NVST, NWP, SVN, VBAG, VNRT, VIV, VVET en de ZHONG.

Deze scholing wordt verzorgd in samenwerking met Total Health.

.
Docent
Nadja van de Kleut

Schrijf je direct in!

  Inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 75,00 voor de opleiding en geldt niet voor workshops en nascholingen. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestiging. Ik ga akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

  In het kader van de nieuwe Europese privacywetgeving is Connext College wettelijk verplicht om toestemming te vragen voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. Wil je weten hoe wij omgaan met de verzamelde gegevens en voor welke doeleinden ze worden gebruikt lees dan onze Privacy verklaring.

  Ik geef hierbij toestemming
  Ik ga akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden