Medische basiskennis

Opleiding Medische Basiskennis

Waarom kiezen voor ’n CPION-erkende Medische Basiskennis opleiding bij Connext College?

Wat ons uniek maakt, is de samenhang die we bieden tussen de lesstof en de lessen.

Het menselijk lichaam is super interessant en ook heel ingenieus gebouwd. Alle cellen werken met elkaar samen en zijn op elkaar afgestemd. Als er een ziekte is, dan is er iets aan de hand.

Binnen de opleiding leren we je hoe het lichaam werkt door de orgaanstelsels te bespreken in samenhang met elkaar. Zo leer je bijvoorbeeld hoe het hart werkt, hoe het voedsel verteerd wordt, hoe spieren werken en zenuwen hun informatie doorgeven.

Het vakgebied pathologie, ziekteleer, is zeer uitgebreid. We maken je wegwijs door de belangrijkste aandoeningen te bespreken om ze te kunnen herkennen in de praktijk. Ook leer je alarmsymptomen te herkennen, zodat je tijdig kunt gaan doorverwijzen naar de regulier zorg.

Op psychosociaal gebied leer je de belangrijkste stoornissen van de DSM-5. En we kijken naar therapeutische en gespreksvaardigheden die nodig zijn als therapeut.

Opleiding Medische Basiskennis

2024
  • Zaterdag 7 september | start opleiding Medische Basiskennis | ONLINE | docent Petra Litjens ( 23 beschikbaar )

Samenhang vanuit de praktijk.
In de lessen komen veel praktijkvoorbeelden en/of casussen aan bod. Je wordt geïnspireerd, kunt de lesstof integreren en de samenhang tussen lesonderdelen wordt helder.

De opleiding (40 ects) bestaat uit 12 dagen verdeeld over 3 modules. Binnen iedere module worden onderwerpen gegeven die goed samenhangen met elkaar.

Met onze opleiding Medische Basiskennis sta je stevig in je schoenen als je je cliënten behandelt.

Informatie

Bekijk hieronder alle informatie rondom de opleiding Medische Basiskennis van Connext College.

De opleiding Medische basiskennis bestaat uit 12 lesdagen ONLINE via Zoom, van 09:30 tot 16:30 uur

De toetsen zijn van 09:30 tot max 12:30 uur

 

Module 1

zaterdag 7 september 2024

zaterdag 21 september 2024

zaterdag 5 oktober 2024

zaterdag 2 november 2024

zaterdag 16 november 2024

zaterdag 7 december 2024

Toets Module 1

zaterdag 11 januari 2025

Module 2

zaterdag 1 februari 2025

zaterdag 15 februari 2025

zaterdag 1 maart 2025

zaterdag 29 maart 2025

Module 3

zaterdag 12 april 2025

zaterdag 10 mei 2025

Toets Module 2 en 3

zaterdag 24 mei 2025

De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die aan de slag wil als (toekomstig) zorgprofessional of therapeut. Je hebt minimaal havo of mbo-niveau nodig om deel te mogen nemen.

Medische basiskennis wordt ervaren als een hele waardevolle aanvulling op je werk als (aankomend) therapeut. Je fundament voor je praktijk wordt hierdoor steviger en je therapiesucces kan hierdoor omhoog gaan!

Medische basiskennis is een onderdeel van je pakket om voor vergoeding bij zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

De opleiding wordt zowel online en/of op locatie aangeboden worden. De lesdagen op locatie duren van 9.30 tot 16.30 uur. De online lessen zijn van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Connext College is gevestigd het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond. Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de praktijktrainingen voorzien de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals koffie, thee en een heerlijke verse lunch.

De opleiding bestaat uit drie modules. Binnen iedere module worden onderwerpen gegeven die samenhangen met elkaar. Hierdoor wordt het makkelijker om lesonderdelen te verankeren.

In Module 1 komen alle vitale stelsels aan bod inclusief de pathologie; ademhaling, circulatie, urinewegen, immuunsysteem en vertering. Deze module duurt 6 dagen.

Module 2 behandelt alle regulerende stelsels inclusief pathologie: zenuwstelsel, zintuigen, beweging, hormonen en voortplanting. De stof wordt behandeld in 4 dagen.

Modules 3 omvat de psychosociale basiskennis, waar onder psychiatrie en een stukje psychologie. Deze module duurt 2 dagen.

Elke module heeft een aantal voorbereidende opdrachten en wordt afgesloten met een kennistoets, zodat je spreiding krijgt van de lesstof.

De opleiding van 40 ECTS omvat 12 lesdagen en duurt ongeveer 9-10 maanden.

Qua studiebelasting kun je rekenen op ongeveer 10 uur per week afhankelijk van je vooropleiding. Sommige mensen hebben meer tijd nodig, anderen minder.

Voor de opleiding betaal je € 1.900,00 vrijgesteld van btw.

Daarnaast heb je nog diverse boeken nodig die je zelf dient aan te schaffen. De PowerPoint slides en het aanvullende lesmateriaal krijg je uitgeprint in een klapper.

Ik vond het een voorrecht om de opleiding bij Nadja te doen. Zij inspireert op ’n fijne en nuchtere manier. Direct naar de kern. De basis voor gezondheid en welzijn zowel mentaal, emotioneel en fysiek. Een aanrader voor alle therapeuten.Blij dat ik deze opleiding gedaan heb. Het was ’n geweldige groep met een fijne en gezellige sfeer. Dank je wel voor alles en zeker tot de volgende bijscholingen

Conny