Beide opleidingen CPION-erkend

Wat maakt ons uniek?

We bieden je de samenhang tussen de lesstof en de lessen. Het menselijk lichaam en de menselijke geest zijn super interessant en ook heel ingenieus gebouwd. Alle cellen en onderdelen werken met elkaar samen en zijn op elkaar afgestemd. Als er een ziekte of een stoornis is, dan is er iets aan de hand.

Binnen onze opleiding Medische Basiskennis leren we je hoe het lichaam werkt door de orgaanstelsels in normaal functioneren en in ziekte te bespreken in samenhang met elkaar. Zo leer je o.a. hoe het hart werkt en wat er aan de hand is als er bijvoorbeeld een hartinfarct is. Of hoe voedsel verteerd wordt en wat er met de darmen aan de hand is bij een prikkelbare darm.

Bij de opleiding Psychosociale Basiskennis leren we je onder andere over normaal en afwijkend gedrag, emoties, intelligentie, persoonlijkheid en geheugen. De belangrijkste stoornissen binnen de DSM-5 komen ook aan bod. Bijvoorbeeld welke kenmerken autisme spectrumstoornissen hebben of wanneer er gesproken wordt van persoonlijkheidstoornissen.

We maken je wegwijs door de belangrijkste aandoeningen en stoornissen te bespreken om ze te kunnen herkennen in de praktijk. Ook leer je alarmsymptomen te herkennen, zodat je tijdig kunt gaan doorverwijzen naar de regulier zorg. En we kijken naar therapeutische en gespreksvaardigheden die nodig zijn als therapeut.

Opleidingen Medische en Psychosociale Basiskennis

2024
  • Zaterdag 7 september | start opleiding Medische Basiskennis | ONLINE | docent Petra Litjens ( 23 beschikbaar )

Voor wie?

Voor iedereen die aan de slag wil als (toekomstig) zorgprofessional of therapeut.

Je hebt minimaal havo of mbo-niveau nodig om deel te mogen nemen. Zowel Medische Basiskennis als Psychosociale Basiskennis worden ervaren als een hele waardevolle aanvulling op je werk als (aankomend) therapeut. Je fundament voor je praktijk wordt hierdoor steviger en je therapiesucces kan hierdoor omhoog gaan! Medische Basiskennis of Psychosociale Basiskennis is een onderdeel van je pakket om voor vergoeding bij zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Binnen Medische Basiskennis leer je hoe het lichaam werkt door de orgaanstelsels in normaal functioneren en in ziekte te bespreken in samenhang met elkaar.

Bij de opleiding Psychosociale Basiskennis leren we je onder andere over normaal en afwijkend gedrag, emoties, intelligentie, persoonlijkheid en geheugen, alsook de stoornissen binnen de DSM-5.

Vanuit de MBK opleiding kun je instromen in de Vitakin Plus opleiding, een praktijkgerichte vakopleiding met orthomoleculaire geneeskunde, kinesiologie en Ayurvedische typologie, zodat je meteen je praktijk kunt opstarten!

Praktische info

Connext College heeft een eigen leslocatie in het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond.

Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48, aan de achterkant van het Van der Valk hotel. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de scholingen voorzien van de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals versgemalen koffie en thee en de mogelijkheid tot een heerlijke verse lunch.

“Dank voor weer twee fantastische opleidingsdagen. Heb weer veel van je mogen leren. Super-interessant!”

Ellen