Jin Shin Jyutsu

Laat maar stromen!

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst die bedoeld is om de levensenergie in het lichaam te harmoniseren. Mary Burmeister was de vrouw die in 1954 Jin Shin Jyutsu naar Amerika bracht. Zij was 12 jaar in de leer geweest bij Jiro Murai in Japan en heeft het daarna verder ontwikkeld.

Het principe bij Jin Shin Jyutsu is dat energie vrij moet stromen door de meridianen (energiebanen), anders raak je uit balans en kunnen er lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Bij deze geneeskunst maak je gebruik van je handen om mee te werken.

Je leert welke knooppunten (energiesloten) er zijn in het lichaam. Ieder knooppunt heeft ook fysieke en psychische kwaliteiten die je kunt gebruiken om te weten te komen welke energiebanen (energiestromen) beter mogen stromen. Als je de energie weer kunt laten stromen door de energiebanen heen, kunnen aanwezige blokkades daardoor opgeheven worden en je komt weer meer in balans.

Jin Shin Jyutsu heeft net als acupunctuur zijn oorsprong in Japan. Ze zijn vergelijkbaar, behalve dat met de handen wordt gewerkt in plaats van met naalden

Jin Shin Jyutsu richt zich op de onderliggende oorzaken van ziekten en is een prachtige aanvulling op elke andere therapievorm. Voor deze behandeling lig je op een massage tafel en hoef je alleen je schoenen uit te trekken.

Op de lesdagen krijg je heel veel praktijkoefeningen, zodat je zelf ervaart wat het effect is en hoe je Jin Shin Jyutsu kunt inzetten!

Programma

In de driedaagse cursus worden de volgende onderwerpen besproken:
  • Geschiedenis Jin Shin Jyutsu
  • De principes van Jin Shin Jyutsu
  • De inzet van veiligheidsenergiesloten
  • De kenmerken van energiestromen (orgaanstromen)
  • Diverse Mudra’s

Elke lesdag bevat een klein gedeelte theorie. Het grootste deel is praktisch bezig zijn met oefeningen om de Jin Shin Jyutsu effecten zelf te ervaren.

Praktisch

De kosten bedragen €320,= voor de drie-daagse cursus.

Verplicht studieboek dat je zelf aanschaft: Handboek Jin Shin Jyutsu, van Alice Burmeister en Tom Monte, ISBN 9789062290581

De scholingen  worden gegeven in het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond.

Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48, aan de achterkant van het Van der Valk hotel. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de scholingen voorzien van de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals versgemalen koffie en thee en de mogelijkheid tot een heerlijke verse lunch.

“De opleiding Vitakin Plus Therapeut ervaar ik als een zeer complete en volwaardige studie. Mijn praktijk staat als een huis en cliënten weten mij te vinden voor hulp en advies. “

A. ter Bosch • Breda

“Ik leer mijn kennis te verbreden, waardoor mijn praktijk succesvol groeit. Mocht je overwegen een studie tot Vitakin Plus Therapeut te volgen, dan kan ik je deze opleiding bij Nadja van harte aanbevelen!”

H.J. Meijer • Maastricht