Jin Shin Jyutsu

Laat maar stromen!

Jin Shin Jyutsu is een eeuwenoude Japanse geneeskunst die bedoeld is om de levensenergie in het lichaam te harmoniseren. Mary Burmeister was de vrouw die in 1954 Jin Shin Jyutsu naar Amerika bracht. Zij was 12 jaar in de leer geweest bij Jiro Murai in Japan en heeft het daarna verder ontwikkeld.

Het principe bij Jin Shin Jyutsu is dat energie vrij moet stromen door de meridianen (energiebanen), anders raak je uit balans en kunnen er lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Bij deze geneeskunst maak je gebruik van je handen om mee te werken.

Je leert welke knooppunten (energiesloten) er zijn in het lichaam. Ieder knooppunt heeft ook fysieke en psychische kwaliteiten die je kunt gebruiken om te weten te komen welke energiebanen (energiestromen) beter mogen stromen. Als je de energie weer kunt laten stromen door de energiebanen heen, kunnen aanwezige blokkades daardoor opgeheven worden en je komt weer meer in balans.

Geaccrediteerd door KTNO K12889 vakgericht, omvat 58 SBU

Overig aanbod

2024
  • Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni | Basiscursus Celzouten | docent Janine Brouwer ( 7 beschikbaar )
  • Woensdag 7 en 14 augustus | Masterclass 'Praktisch Suppletie Toedienen in je Praktijk' | ONLINE | docent Nadja van de Kleut ( 28 beschikbaar )
  • Woensdag 2 en 9 oktober | Cursus Enneagram Basis | docent Peter Paulissen ( 12 beschikbaar )

Jin Shin Jyutsu heeft net als acupunctuur zijn oorsprong in Japan. Ze zijn vergelijkbaar, behalve dat met de handen wordt gewerkt in plaats van met naalden

Jin Shin Jyutsu richt zich op de onderliggende oorzaken van ziekten en is een prachtige aanvulling op elke andere therapievorm. Voor deze behandeling lig je op een massage tafel en hoef je alleen je schoenen uit te trekken.

Op de lesdagen krijg je heel veel praktijkoefeningen, zodat je zelf ervaart wat het effect is en hoe je Jin Shin Jyutsu kunt inzetten!

Programma

De lesdagen zijn op donderdag 31 oktober, 7 en 14 november 2024.

In deze driedaagse cursus worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Geschiedenis Jin Shin Jyutsu
  • De principes van Jin Shin Jyutsu
  • De inzet van veiligheidsenergiesloten
  • De kenmerken van energiestromen (orgaanstromen)
  • Diverse Mudra’s

Elke lesdag bevat een klein gedeelte theorie. Het grootste deel is praktisch bezig zijn met oefeningen om de Jin Shin Jyutsu effecten zelf te ervaren.

Praktisch

De kosten bedragen €320,= voor de drie-daagse cursus.

Verplicht studieboek dat je zelf aanschaft: Handboek Jin Shin Jyutsu, van Alice Burmeister en Tom Monte, ISBN 9789062290581

De scholingen  worden gegeven in het stijlvolle Van der Valk Business Center, Mauritslaan 49 6129 EL Urmond.

Dit ligt pal langs de A2 (Maastricht – Amsterdam) afrit 48, aan de achterkant van het Van der Valk hotel. Parkeren is gratis, zelfs pal voor de deur en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Vanaf station Sittard ben je binnen 10 minuten (bus 32 richting Urmond) op de locatie.

Je wordt op de scholingen voorzien van de bekende Van der Valk hospitality diensten, zoals versgemalen koffie en thee en de mogelijkheid tot een heerlijke verse lunch.

“De 3-daagse bij-en nascholing Jin Shin Jyutsu is wat mij betreft een echte aanrader om aan deel te nemen. 

In deze 3 dagen komen zowel theorie- als praktijkoefeningen aan bod.  
Je voelt, je leert en je ervaart de technieken van deze mooie energiestromen. 

Annemieke, de docent heeft de kennis en ervaring en weet de Jin Shin Jyutsu op een rustige manier, goed over te brengen. 

Dus je bent deze dagen niet alleen aan het leren, maar ook aan het ervaren wat de Jin Shin Jyutsu kan betekenen voor jezelf en je cliëntele.

In mijn praktijk pas ik de Jin Shin Jyutsu vaak toe en ervaar hoe met weinig woorden, heel veel bereikt kan worden. 

Ik ben blij dat ik de Jin Shin Jyutsu heb gevolgd en dat ik er elke dag mee kan werken.  Een mooie aanvulling voor mijn praktijk!
Dank je wel Nadja dat je de Jin Shin Jyutsu hebt opgenomen in je aanbod van de bij- en nascholingen.”

Veronique Doornbos • Elsloo